Zifra de Vreugd

Zifra de Vreugd vertelt hoe het Fitlance model voor haar op het juiste moment kwam en haar helpt om haar eigen talenten verder en sneller te ontwikkelen.

Doorzettingsvermogen.. dat typeert mijn persoonlijkheid. Geboren en getogen in Westland kan ik stellen dat ik een no-nonsense en nuchter karakter heb. Tijdens mijn jeugd heb ik altijd op topsport niveau handbal gespeeld. Hier heb ik de basis gelegd in doorzetten en telkens het beste uit mezelf halen. Je steekt ergens veel tijd in, je hebt er aanleg/talent voor en je krijgt er waardering en voldoening voor terug. Omdat ik altijd met mijn sport bezig was, werd ik na de basisschool geplaatst op het VMBO KL/TL. Ik was hier tevreden mee, omdat ik zo meer tijd had voor mijn favoriete sport. Keerzijde hiervan was dat ik geestelijk op zoek was naar meer uitdaging. Of anders, ik voelde gewoon dat er meer in me zat. Na het VMBO heb ik via de Havo en HBO commerciële economie, een dubbele master binnen het domein van marketing en analytics succesvol aan Tilburg University afgerond.

Mijn overtuiging is dan ook: als je het niet probeert, weet je ook niet of je het kan. Dus gewoon doen!

Wat is jouw reden om naar ElastIQ-Connect over te stappen?
Elke dag iets nieuws leren en me ergens in vastbijten. Dat zijn dingen waar ik blij van word. Na mijn studie heb ik het geluk gehad dat ik mocht starten bij Bol.com. Hier heb ik veel geleerd en ik kan écht iedereen aanraden om na je studie te starten bij een absoluut A-merk, markt challenger, Na een bepaalde tijd merkte ik dat ik op zoek was naar meer. Althans voor mezelf sprekend.. Ik merkte dat ik zocht naar meer verschillende werkzaamheden en meer groei. Daarnaast voelde ik me in de vaste baan die ik had beperkt in mijn vrijheid m.b.t. vakantiedagen. En toevallig of niet.. op dat moment kwam ik in contact met ElastIQ-Connect.

Voor mij was de tijd aangebroken om te ontdekken waar mijn talent nog meer tot uiting kon komen. De consultancy was wellicht wat nieuw voor me, maar juist die uitdaging voor het onbekende met afwisseling en natuurlijk de bijhorende vrijheid was hetgeen waar ik naar zocht.

Inmiddels ben ik actief op een project waar ik HR Analytics inzichtelijk maak. Waarbij ik merk dat ik door mijn marketing achtergrond een extra dimensie kan toevoegen binnen dit project. Hieruit blijkt dat Marketing Analytics heel breed inzetbaar is. Het is voor mij een bevestiging dat analytische vaardigheden belangrijker zijn dan het domein waarin je deze uitvoert. Dit bevestigt voor mij dat je als consultant nooit uitgeleerd bent. Je kennis uit een bepaald domein inzetten in een ander domein kan binnen ElastIQ variëren van de energiesector, de financiële wereld tot aan hele bekende multinationals. Waarbij ik de voorkeur heb om projecten uit te voeren bij organisaties die de ambitie hebben om marktleider te zijn of te worden. Op mijn manier wil ik blijvend impact maken.

Hoe zorg je ervoor dat je jezelf blijft ontwikkelen?
Naast het tijdelijke (vernieuwende) karakter van de type opdrachten en een kijkje nemen in verschillende keukens van toffe organisaties dwing ik mezelf extra bewust te zijn van mijn omgeving. Op mijn project focus ik me vooral op de oplossing en behoefte. Hiervoor pas ik, in mijn geval BI & Analytics tools toe. Samen met mijn collega Fitlancers bekijk en bespreek ik welke tools nog meer relevant zijn of kunnen worden. Daarnaast neem ik graag deel aan een masterclass om de benodigde certificeringen te behalen. Samen weet je meer en bereik je meer. Voorlopig ben ik nog lang niet uitgeleerd en kan ik op deze manier nog meer uit mezelf halen dan ik nu al doe!

World Of Data