Fitlance in een notendop

Het Fitlance model is ontwikkeld als antwoord op een veranderende arbeidsmarkt, waarin traditionele arbeidsvormen steeds minder aansluiten bij de behoeften van zowel werkgevers als werknemers. ElastIQ-Connect biedt met het Fitlance model een alternatief op de tradionele arbeidsovereenkomst aan de ene kant en het zelfstandig ondernemerschap aan de andere kant van het spectrum.


Het Fitlance model is een hybride contractvorm die het beste van twee werelden combineert. We belonen ondernemend vermogen maar bieden ook de zekerheid van een vast inkomen. Tegelijkertijd koppelen we dit aan de vrijheid en verantwoordelijkheid die past bij ondernemend vermogen. Het model voorziet hiermee in een sterke beloningsstructuur, zekerheid en flexibiliteit. Dit is niet alleen aantrekkelijk voor werknemers, maar beantwoordt ook de vrijheid en verantwoordelijkheid vanuit goed en ondernemend werkgeverschap.

Voordelen van Fitlance

Klantgericht
Consultants die graag willen werken aan klantgerichte opdrachten zitten goed binnen ElastIQ-Connect. Als consultant werk je voornamelijk bij klanten, waarbij je op projectbasis wordt ingezet bij uiteenlopende vraagstukken. Het klantgerichte aspect, het kunnen behalen van concrete resultaten binnen je project, nieuwe dingen leren en bouwen aan je ervaring past bij onze klantfocus.

Veelzijdig en Intellectueel
Binnen het Fitlance model is er plek voor consultants die persoonlijk en intellectueel uitgedaagd willen worden. Als Fitlancer moet je veelzijdig zijn: in het ene project werk je aan een reporting vraagstuk, vervolgens aan een concurrentieanalyse en dan weer ontwikkel je een managementdashboard of help je een klant met een groot proces vraagstuk. Fitlancers worden steeds in nieuwe omgevingen uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen.
 
Werken in teams en verantwoordelijkheid
Van Fitlancers wordt verwacht dat ze goed kunnen opereren in teams en samenwerken met gelijkgestemde hardwerkende en ambitieuze professionals. Onze opdrachtgevers worden namelijk vaak bijgestaan door een team van consultants, afhankelijk van het type project. De mate van verantwoordelijkheid waarmee we als Fitlancers te maken krijgen, is hetgeen we graag de grens van opzoeken en waar mogelijk ook verleggen.

Ontwikkelingmogelijkheden en leercurve
Een belangrijk aspect dat door Fitlancers wordt gewaardeerd zijn de goede ontwikkelingsmogelijkheden en de steile leercurve op onze projecten. Door uitdagende projecten, de verscheidenheid aan opdrachtgevers en branches bieden wij mogelijkheden om je zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te ontwikkelen.

Goede verdiensten
Een aspect om uiteraard niet te vergeten, zijn de goede verdiensten. Belangrijk te melden is dat ElastIQ-Connect volledig transparant is. Over je omzet geven wij volledige openheid van zaken. Voor ons past transparantheid in zaken en in kennis bij de huidige eisen van de arbeidsmarkt.

Work-life balance
Naast goede verdiensten en een stimulerende werkomgeving, is het ook de aantrekkelijke work-life balance binnen ElastIQ-Connect die consultants aantrekt. Door doelgericht te werken, efficient te plannen en de vrijheid te hebben in je projectkeuze, ontstaat er vanzelf een gezonde work-life balance.

Springplank
Tot slot zien veel professionals consultancy als een goede springplank voor hun toekomstige ondernemerschap. Wij onderstrepen dat en moedigen het aan om jezelf naast vakinhoudelijk ook 'business- en ondernemerswise' door te ontwikkelen. De Fitlancer van vandaag is immers de ondernemer van morgen.

Fitlancers

Wie is er verantwoordelijk voor het binnenhalen van opdrachten?

Vanzelfsprekend is ElastIQ-Connect als goed werkgever verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe projecten. Als organisatie hebben we goede sales aan boord en een sterk inhoudelijk netwerk met daarbij en bewezen commercieel track record. Om extra kracht bij te zetten focussen wij ons op niches en versterken wij onze Fitlancers (en opdrachtgevers) door regelmatig interessante kennis sessies te organiseren waarbij ook onze opdrachtgevers welkom zijn. 

Op welke opdrachtgevers/projecten ligt de commerciële focus?

Onze focus ligt op (commerciële) business gedreven organisaties die actief inspelen op data transitie. Natuurlijk behoren de grootbanken zoals ABN AMRO, Rabobank, ING, hierbij maar denk ook aan disruptors zoals Binck Bank en KNAB en Fintech start-ups. Daarnaast hebben we goede relaties met organisatie zoals Camelot Real Estate, APM Terminal, Bol.com, Patagonia en de andere financieel gedreven instellingen zoals Holland Casino, Van Lanschot, Achmea, Lage Landen, NN, Univé en AFM.

Andere gewaardeerde relaties van ElastIQ-Connect zijn DAF, ASML, Bever, Worldpack, VBI, Thales, Heijmans, Philips, NUON/Vattenfall, Stedin, Enexis, Eneco, Alliander, Prorail, Port of Rotterdam en NS.

Op welk type projecten richt ElastIQ-Connect zich?

Data Science / Analyse, Business -en Finance Analyse en Innovatie & Integratie zijn voor ons meer dan termen alleen. Data vormt de rode draad binnen onze projecten. Vanuit hier hebben wij een duidelijke Finance inslag en onze Fitlancers veelal ook hun achtergrond en opleiding. Wij zien ons zelf als technische vakinhoudelijke financials. Wij begrijpen dus hoe je tooling kan inzetten, integratie van systemen, project control en het analyseren van processen. We passen dit vanuit een financieel perspectief toe.

Hoe wordt bepaald op welk project ik start en wat mijn tarief is?

Met elkaar zorgen we ervoor dat je aan opdrachten werkt die passen bij jouw expertise en ambities. Het uurtarief wordt hierbij bepaald door je opleiding, ervaring, trainingen en minstens zo belangrijk je ambitie en enthousiasme. Op basis hiervan is het aan ons om gezamenlijk tot een passend voorstel te komen. Hierbij kijken we ook naar reistijd en eventuele andere variabelen.

Uiteindelijk bepalen opdrachtgevers wat er wordt betaald en jij welke opdracht je accepteert.

Wat betekent 'werken in jouw voordeel'?

Als kennis consultancy organisatie is het voor ons logisch dat onze consultants direct onderdeel uitmaken van het business model. Er is daarom gekozen om 70% van de omzet uit te keren aan de Fitlance consultant. Bij ElastIQ-Connect heb je dus als Fitlancer volledig in eigen hand hoeveel je verdient. Je bepaalt immers zelf je aantal te werken uren en je expertise & ambitie bepalen je tarief. Wil je meer werken, dan verdien je meer. Wil je meer vrije tijd? Dan verdien je wat minder. Jij bent in control. Werken in jouw voordeel.

Wat als ik meer of minder uren maak?

Wij kijken niet naar uren, maar naar omzet. Dus als je minder uren maakt tegen een lager uurtarief heb je minder bonus. Heb je een hoger uurtarief en maak je meer uren dan verdien je gewoon meer. Loon naar werken dus!

Wat zijn mijn kosten en wie betaalt die?

Binnen ElastIQ-Connect staat het delen van kosten (bijv. kosten voor mobiliteit, opleiding, telefoon, laptop etc.), maar ook het delen van opbrengsten met elkaar centraal. Uitgangspunt is dat de werknemer een eigen 'Verlies- & Winstrekening' heeft. Zijn/haar omzet is hierin verwerkt, maar ook alle persoon relateerde kosten die drukken om deze omzet te kunnen maken. Dit mechanisme werkt natuurlijk twee kanten op. Als de medewerker weinig kosten maakt dan is zijn/haar winst aanzienlijk hoger. Het is echter niet zo dat een consultant 'in de min' kan komen te staan.

Bouw ik pensioen op?

Pensioen is belangrijk! Nu nadenken over je toekomst en het goed regelen vinden wij belangrijk. Als consultant verricht je naar eigen inzicht je project en heb je de vrijheid om je werkzaamheden naar eigen inzicht uit te voeren. Als dit voor je manier voor werken geldt, dan moet dit natuurlijk ook voor je keuze voor het inrichten van jouw pensioen zo zijn. Vanuit ElastIQ-Connect hebben wij toegang tot professionals die je hierbij op maat kunnen adviseren.  

Moet ik als Fitlancer nog extra verzekeringen afsluiten?

Nee, alle verzekeringen lopen zoals in een tradionele arbeidsovereenkomst. Via ElastIQ-Connect dus. 

Wat gebeurt er als ik ziek word?

Juridisch gezien blijft de verhouding tussen werkgever en de Fitlancer er één die beheerst wordt door het arbeidsrecht. Als Fitlancer van ElastIQ-Connect heb je dus een arbeidsovereenkomst met ElastIQ-Connect BV. Dat biedt zekerheid die ElastIQ-Connect met haar werknemers aangaat, zoals zekerheid van je salaris ook als er geen project is of bij ziekte.

Wat is als Fitlancer mijn opleidingsbudget?

Onze asset zijn we als consultants zelf. Het is hierdoor van cruciaal belang om in jezelf te blijven investeren. Jezelf blijven ontwikkelen en doelgericht te certificeren is daarom voor ons een basisvoorwaarde. Je hebt dan ook een opleidingsbudget die los staat van je omzet. Daarnaast staat het je vrij je omzet te gebruiken voor opleidingsdoeleinden.
World Of Data