RPA implementatie Aviation


Het aviation team, waaronder RPA valt, heeft een grootse missie: Medewerkers bevrijden van eentonige en repetitieve taken en deze taken vervangen door geautomatiseerde oplossingen op basis van Robotic Process Automation (RPA) technologieën.

Achtergrond
Het doel hiervan is om de robot uit de mens te halen en de mens hierdoor weer mens te laten zijn. De medewerkers kunnen door het wegnemen van deze taken hun focus verleggen naar andere werkzaamheden, waardoor o.a. de efficiëntie en tevredenheid omhoog gaan. Bovendien zorgt RPA voor een afname van de foutgevoeligheid en stelt het de medewerkers in staat om nog beter bij te dragen aan de kwalitatieve uitvoering van hun werk. 

Aanpak
Vanuit ElastIQ-Connect is Fitlancer Fabian Overschie binnen het RPA team werkzaam als RPA Business Analist, waarbij hij zowel de processen in kaart brengt als ook de processen robotiseert. Naast het blootleggen van situaties en werkzaamheden waar RPA van grote toegevoegde waarde kan zijn, helpt hij mee aan het bouwen van slimme alternatieven, hierbij altijd gefocust op een human centric ontwerp.  

Resultaat
Met behulp van RPA hebben we al menig Virtual Employee tot leven geroepen binnen verschillende afdelingen. Zo zijn al diverse administratieve, repetitieve werkzaamheden in handen van Virtual Employees en is er nog een hele backlog aan potentiële Virtual Employees. Daarbij is er wederom een stap gemaakt in Intelligent Process Automation. 

World Of Data