Rob van Veldhoven

Hoe doordacht data management leidt tot meer business control. Rob van Veldhoven is na zijn master controlling aan de Nyenrode business University aan de slag gegaan als Fitlance consultant. In deze Fitlance Story deelt Rob zijn ervaringen bij Power BI implementaties binnen business en finance projecten.

Waarom heb je er voor gekozen om als Consultant werkzaam te zijn? 
De rode draad binnen mijn werkzame carrière is een projectmatige manier van denken en werken. Continu ben ik op zoek naar nieuwe mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen en dit wil ik ook terugzien in de projecten waar ik aan werk. Projecten hebben een oorsprong en een doel. Dat spreekt mij aan. En wat het extra uitdagend maakt is dat ik mijn ervaring van eerdere projecten meeneem in andere projecten. Hierdoor vergroot je enorm je toegevoegde waarde binnen een project team.

                              “Projecten hebben een oorsprong en een doel. Dat spreekt mij aan” 
 
Hoe helpt ElastIQ-Connect jou verder? 
Vanuit mijn studie ben ik opgeleid tot Financial met een master in Controlling. Je zou dus kunnen zeggen dat ik vooral Controlling projecten doe. De afgelopen twee jaar heeft ElastIQ-Connect mij getriggerd om ook verder te kijken en de kennis die ik al heb uit te breiden met nieuwe kennis waardoor ik als Interim Professional maximaal meerwaarde lever binnen de projecten waar ik aan werk. 

Inmiddels ben ik twee jaar werkzaam binnen ElastIQ. De combinatie van het Fitlance model, vrijheid in project keuze en de specifieke resultaat gerichte cultuur binnen ElastIQ spreken mij enorm aan. Daarbij merk ik dat door de gedrevenheid van mijn collega’s en type projecten ik blijvend word gechallenged om mezelf te blijven ontwikkelen en mee te groeien met de vraag uit de markt. 
 
Je hebt je verder gespecialiseerd in Microsoft Power BI, waarom? 
Als Business Controller merkte ik dat stakeholders veel meer opzoek waren naar “near real time information” Ik merkte dat ik vanuit mijn finance business achtergrond hier “iets” mee wilde doen. Vooral de doorlooptijd om te komen tot rapportages is vaak te lang en werd mijn inziens te veel gebaseerd op een maandelijkse cyclus. Terwijl de meeste ERP systemen en andere applicaties steeds beter in staat zijn om waardevolle data à la minute te presenteren. 
 
Twee jaar geleden besloot ik dan ook om volledig de focus te leggen op Power BI en mijzelf hier een completere business consultant mee te maken. Dat is enorm positief uit de hand gelopen, in die zin dat ik het zo leuk vond en merkte dat er zo’n grote behoefte ontstond aan het kunnen toepassen van Power BI.
 
                                   “Power BI wordt zeer snel omarmd door de gebruikers“ 

Sindsdien hou ik mij bezig met Power BI implementaties binnen business en finance projecten. Het is leuk om te zien dat Power BI zeer snel omarmd wordt door de gebruikers. Enerzijds ervaren ze het gebruikersgemak van de tool en anderzijds zie je de synergie van alle Microsoft-applicaties waar Power BI geruisloos in toegepast wordt. Dit zorgt voor veel blije gezichten en maakt projecten als deze zeer energiek. 
 
Als je opdrachtgevers nog een tip zou mogen geven, welke is dat dan? 
De reden om een Interim Professional in te zetten is voor iedere opdrachtgever anders. Wat ik opdrachtgevers zou mee willen geven is dat ze via de ingezette consultant (nog) meer de voordelen van opgedane ervaring bij andere opdrachtgevers uit kunnen nutten.
 
Interim Professionals beschikken vaak over specifiek inzetbare kennis die niet aanwezig is binnen de organisatie. Hier kan je als opdrachtgever een voordeel uit behalen. Denk dus niet enkel aan het werk wat er ligt of wat je voor ogen hebt voor de Interim Professional, maar ga tijdig in gesprek om mogelijk tot andere, vaak beter overwogen inzichten te komen.

World Of Data