Maurice Apeldoorn

Waarom het geen toeval is dat je eigen talent altijd tot uitdrukking komt in je carrière en hoe het Fitlance model ervoor zorgt dat je blijft focussen op je toegevoegde waarde. In deze story vertelt Maurice hoe hij versnelt in de rol van Product Owner is gekomen, waardoor hij op zijn plek zit en écht kan genieten van zijn werkdag.

Daar sta je dan...
Net afgestudeerd; 21 jaar jong, een goede dosis ambitie en een verse master bedrijfskunde op zak maar geen idee wat ik wilde doen.

Dit is waar mijn carrière en daarmee pad naar ElastIQ begon. Op dit moment ben ik via hen als Fitlancer actief in de rol van Product Owner. De stap vanuit bedrijfskunde of international business naar deze functie is niet zo groot. Stakeholdermanagement, strategie omvormen tot concrete stappen en hoe IT tooling in te zetten voor de groei van een bedrijf zijn namelijk allemaal vakken waar ik mee te maken gehad heb tijdens deze studies. Mijn pad is echter niet zo rechtlijnig geweest als misschien lijkt. De studies hebben me dan wel een theoretische basis bijgebracht maar lieten me onwetend over hoe deze theorie of mijn ambities, talenten en drijfveren in de praktijk kon inzetten

Dit zweven tussen verschillende carrièremogelijkheden is denk ik herkenbaar voor mijn generatie- en studiegenoten. Net als velen afgestudeerd bedrijfskundige ben ik dan ook begonnen in de sales. Don’t ask me why… Ik kwam er dan ook snel achter dat dit niets voor mij was. Waarna ik op van alles gesolliciteerd heb (inclusief ditto afwijzingen). Van marketing tot keukenmedewerker tot ik het spreekwoordelijke licht zag en de definitieve (over) stap naar IT heb gemaakt. Zo ben ik ondanks al het zweven uiteindelijk als Product Owner geëindigd. Nou ja eindigen… Het begint natuurlijk nu pas echt!

Hoe kom je te weten wat je kan en precies wilt?
Voor mij bleek het antwoord op deze vraag verkeerde keuzes te maken. Door verkeerd te kiezen heb ik namelijk veel geleerd. Zo leerde ik wat ik leuk vind en waarom. Hoe het voelt om uit m’n comfort zone te denken en werken en wat dit met me doet. Maar vooral waar ik wel blij van word, en waarom.
 
Zo leerde ik binnen de sales dat ik blij word van communiceren en achterhalen van wensen maar niet kon omgaan met de afwijzing en de absentie van tastbaar resultaat voor anderen. Tijdens de periode van solliciteren merkte ik vooral dat ik nog veel te leren had voordat ik de functies kon uitoefenen waar ik echt blij van werd. Zoals de functie van Product Owner. Deze functie stelt me namelijk in staat te werken aan tastbare oplossingen, producten en diensten en deze middels communicatie met stakeholders continu te verbeteren.

 
Waardoor vergroot ElastIQ-Connect jouw carrière speelveld?
In mijn ontdekkingstocht merk ik dat graag de grens van mijn functie/rol op zoek en hier in het verleden vrij regelmatig overheen ben gegaan. Dit schuurde meer dan eens waardoor ik me zo nu en dan opgesloten voelde binnen mijn functie/omgeving.  Ik werd er onrustig van en begon te twijfelen aan de keuzes die ik heb gemaakt. Op dat moment kwam ik met ElastIQ in contact en werd me gevraagd wat de uitkomst zou zijn als ik nu eens geen keuze maak maar me focus op waarde toevoegen. Dit idee staat centraal in het Fitlance model waar je de vrijheid krijgt om eigen (verkeerde) keuzes te maken om vanuit daar je carrière vorm te geven. Hierdoor weet ik dat waar ik uiteindelijk uit zal komen het resultaat zal zijn van mijn eigen keuzes. Voor mij is dit een van de belangrijkste drijfveren om mezelf te blijven uitdagen en te blijven ontwikkelen. ElastIQ geeft mij het vertrouwen om mijn ambities te realiseren en invulling te geven aan de keuzes die hiernaar leiden. Fitlancer worden valt dus in de categorie goede keuzes!

World Of Data