Hoe Power BI implementatie direct bijdraagt aan innovatie binnen het onderwijs

Vanuit ElastIQ-Connect is Jeroen Florissen als Finance Consultant onderdeel van een van de grootste onderwijsinstellingen. In deze summary vertelt Jeroen over de belangrijke rol van het goed implementeren van Power BI binnen het  Finance domein en hoe deze implementatie direct bijdraagt aan innovatie doelstellingen. 

De afdeling Finance is aanjager voor het zorgen heldere analyses en realistisch doorgerekende plannen om ambitie om te zetten in concrete resultaten. De volgende stap naar een nog beter werkende onderwijsinstelling is het omarmen van data gedreven werken en het neerzetten van een state-of-the-art BI-omgeving. Jeroen legt uit hoe Finance dit mogelijk maakt.
 
Aanpak
Het basisprincipe binnen elk innovatietraject is zorgen dat de dagelijkse operatie geen hinder ondervindt van implementaties en proefballonnen. Dit was ook een voorwaarde in dit traject, wat betekende dat Finance moest blijven voldoen aan haar kerntaak: het op orde houden van de cijfers. Tegelijkertijd werd de kracht en kennis van de Finance medewerkers op de proef gesteld door in te zetten op continue verbeteren en het in kaart brengen van automatiseringspotentieel om repetitieve handelingen te kunnen minimaliseren. De volgende stap is het optimaliseren van het ERP-landschap en de inzet van geavanceerde BI-tooling. Hiermee kan de onderwijsinstelling operationele en financiële processen beter in kaart brengen en kan verbeterpotentieel (visueel) inzichtelijk gemaakt worden. Power BI is hierin de voornaamste ‘tooling of choice’ vanwege zijn gebruiksgemak en aansluiting bij het bestaande IT-landschap.
 
Resultaat
Meer werkplezier en vooral meer innovatiekracht. Met het neerzetten van de fundamenten voor een meer data gedreven onderwijsinstelling is een grote stap gezet om de organisatie naar een volgend niveau te tillen. Dit laatste geldt zowel voor de techniek als voor de medewerkers. Zij zijn in staat gesteld om efficiënter te werken en sneller in te spelen op een continue veranderende omgeving.

World Of Data