Marcel v Alphen & Jeffrey v Eijck

Jeffrey en Marcel over Co-Creatie bij ElastIQ-Connect.
En waarom binnen ElastIQ de optelsom van 1 + 1 daadwerkelijk 3 is.

Wat is jouw persoonlijke motivatie om te Fitlancen?
Jeffrey: Toen ik de vraag kreeg of ik wel eens nadacht over een meer zelfstandige-vrije manier van werken én of ik ervoor open stond om daarover van gedachten te wisselen, was mijn antwoord simpelweg “Ja!”. Al tijdens mijn studie kriebelde het om een eigen bedrijf te starten. Bouwen aan een bedrijf dat groter is dan mijzelf. Echter tot op heden had ik nog geen “uniek of rendabel idee” om mee te beginnen, maar de drive om verder te kijken dan de traditionele werkgever-werknemer verhouding was altijd al aanwezig. Daarbij werd er tijdens mijn studie ook veel aandacht besteed aan Entrepreneurship. Resultaat gericht leren denken en werken was voor mij een prettige manier om mijn doelen te bereiken.

Waarom heb jij de overstap naar ElastIQ-Connect gemaakt?
Het verhaal van ElastIQ-Connect klonk bijna te mooi om waar te zijn. Na mijn eerste kennismaking kwam ik al snel tot het inzicht dat de optelsom van 1+1 bij ElastIQ daadwerkelijk 3 is. Meer verantwoordelijkheid, mezelf sneller ontwikkelen, veel nieuwe mensen leren kennen (lees: netwerk verbreden) en dat tegen meer vrijheid en eigen verantwoordelijkheid, betere verdiensten en werken met gelijkgestemden.

Op welke manier vul jij de vrijheid die je als Fitlancer krijgt in?
Marcel: Naast de innovatieve projecten die wij als Fitlancers met onze opdrachtgevers uitvoeren, biedt ElastIQ de ruimte om nieuwe (eigen) initiatieven te ontplooien. Zo bleek tijdens mijn introductie binnen het team dat een van mijn mede Fitlancers (Jeffrey van Eijck) voor Holland Casino heldere analyses en dashboards ontwikkelde in Tableau (visualisatie tool). Daarbij had ik net een project afgerond binnen de logistieke retouren business en hiervoor dezelfde tool gebruikt. Vanuit hier hebben wij de koppen bij elkaar gestoken en een Masterclass Tableau ontwikkeld.

Wat was de aanleiding voor het ontwikkelen van deze Tableau Masterclass?
Een van onze mede Fitlancers (Nadine Hol) is actief binnen Data Science University JADS. Bij een van de knowledge day’s hebben wij een Masterclass rondom data visualisatie met Tableau aangeboden. Gezien de vele positieve reacties hebben wij besloten deze Masterclass verder te ontwikkelen en ook commercieel aan te bieden bij onze opdrachtgevers. Hierbij is ons doel om anderen in staat stellen om ruwe data om te zetten in inzichten en analyses die de organisatie verder helpen.

Dit sluit naadloos aan bij het ElastIQ DNA. Wij streven naar een optimaal resultaat door o.a. het tweaken van de Masterclass naargelang de behoeften van de deelnemers. Door Co-creatie dragen we direct bij aan het beoogde resultaat van de cursisten.

"De koppen bij elkaar gestoken en een Masterclass Tableau ontwikkeld"

Voordelen van dit initiatief? Allereerst is het enorm gaaf om onze kennis te kunnen delen en op deze wijze onszelf én ElastIQ op de kaart te zetten. Daarnaast heeft de ontwikkeling van deze Masterclass ertoe geleid dat wij onszelf inmiddels heuse Tableau Masters mogen noemen. Tot slot werkt het Fitlance model zo dat wij de voortvloeiende klant ontwikkeling uit deze training bijschrijven.
 
Welk advies zouden jullie anderen willen meegeven?
Jeffrey: Vertrouw op je gevoel. Wil je echt meer verantwoordelijkheid en vrijheid én ben je getriggerd door een zelfstandige-vrije manier van werken? Zorg dan dat je het groter maakt dan jezelf en profiteer van het collectief, anders wordt het nooit meer dan alleen.
Wil je ontdekken of Fitlance ook voor jou is weggelegd? Vul dan deze Fitlance Test in en ontdek of ElastIQ voor jou dé uitkomst is.
 
Marcel: Voor wat betreft het starten met Tableau of een andere BI tool: Bezint eer ge begint. Nog te vaak zien wij dat doel en middel door elkaar gehaald worden. Meer specifiek: Tableau op zich kan nooit een doel zijn.  Zo is Tableau een middel dat gebruikt kan worden om waardevolle inzichten op een Jip & Janneke manier over te brengen op stakeholders. Bedenk vooraf dus vooral goed wat en waarom je inzichten wilt delen alvorens je ervoor kiest hoe je dit deelt. Kom je daar niet uit? Geen probleem, wij kunnen vanuit het Business team van ElastIQ-Connect goed assisteren.

World Of Data