One view: Altijd en overal dezelfde data inzichten

One view: Altijd en overal dezelfde data inzichten

Voor een grote Europese retailer die actief is vanuit meerdere landen, is het niet alleen zaak dat stakeholders en inkopers op basis van recente data goede beslissingen kunnen nemen. Maar ook dat de data en inzichten uniform en altijd actueel zijn over de verschillende vestigingen.

Aanpak 

Vanuit de bestaande datastructuur was het moeilijk één overzichtsdashboard te creëren. Om te zorgen dat er wel “one single version of the truth” door het gehele bedrijf ontstaat is er eerst gezorgd dat over de verschillen systemen een “mapping” structuur is neergezet. Deze zorgt ervoor dat de resultaten in landelijke databases te vergelijken zijn. Op basis van de mapping die naar de oorspronkelijke data verwijst zijn met behulp van PowerBI de eerste dashboards gemaakt.

Middels een agile werkwijze is met met verschillende stakeholders, in het bijzonder de inkopers, over de verschillende landen elke voortgang en ontwikkeling gedeeld. Vanuit extra feedback konden de gestandaardiseerde dashboards verder optimaliseren en uitrollen.

Resultaat

Met één druk op de knop hebben stakeholders voortaan direct en een altijd actueel visueel dashboard.
Of dit nu gaat over managementinformatie of over informatie om een volgende onderhandeling data onderbouwd in te gaan. Door de consolidatie van de data uit de verschillende landen blijft er niet langer een gebied onderbelicht en kan er gebruikt gemaakt worden van Europese inkoopkracht. Daarnaast kunnen verdere synergiën vanuit deze dashboards sneller en gemakkelijker worden opgespoord. 

World Of Data